Breda Barst 2024 op 6 & 7 september

Maak je klaar voor Breda Barst 2024! Ieder jaar in september strijkt Breda Barst neer in Park Valkenberg. Vrijdag 6 en zaterdag 7 september barst Breda Barst voor de 27ste keer los met een weekend vol pop, rock, metal, punk, elektro, hiphop, dance en theater.

Park Valkenberg, één van de mooiste locaties van Breda, omgebouwd tot een waar festivalterrein met drie muziekpodia, straattheater, een foodcourt met een speciaalbier bar en een wijnbar voor de echte wijnliefhebber. Van post-punk, hip hop, singer-songwriters, pop, indie, metal tot aan some good old blues. Bij Breda Barst vindt je een mooie mix van regionaal en lokaal talent en gevestigde artiesten.

Drie podia, voor elk wat wils
De drie podia hebben ieder hun eigen karakter. Het Amstelpodium voor de grotere acts, de Spaanse Kraag voor het hardere werk en de Mentos Future Stage voor aanstormend talent. Dit is al jaren een gouden formule. Voor jonge bezoekers tot liefhebbers uit de meer alternatievere hoek.

Mini Barst en UitBarsting
Mini Barst zal dit jaar zeker niet ontbreken, dit is speciaal voor de kleintjes met leuke activiteiten voor kinderen. Én UitBarsting voor jongvolwassenen. Het festival is voor iedereen, of je nu voor de gezelligheid of de muziek komt!

Line up is bekend!
De line up voor het hoofdpodium: STONE (UK), blackwave. (B), Palehound (USA), THAMES, The Cold Stares (USA), Indian Askin, Pip Blom, The Indien, Anna-Rose Clayton, Bumble B. Boy, Black Smoke Brigade en De Oorzaak. Bekijk de rest hier.

Gratis toegankelijk festival, tegenwoordig een unicum
Breda Barst is nog altijd gratis te betreden. Een gratis toegankelijk festival van dit formaat was al redelijk uitzonderlijk, maar in het huidige festivallandschap is het echt een unicum aan het worden .‘We proberen de kosten zo laag mogelijk te houden door zoveel mogelijk in eigen beheer te houden’. Breda Barst wordt georganiseerd door een kerngroep van zo’n 30 vrijwilligers dat in aanloop naar het festival uitgroeit tot zo’n 250 mensen.

Wij hebben er enorm veel zin in! Ben jij erbij?