Phoenix x MEZZ: Bredase poppodia slaan de handen ineen voor een speciaal optreden van americana-artiest Early James

MEZZ en Poppodium Phoenix bundelen hun krachten voor een speciaal optreden van de Amerikaanse singer-songwriter Early James op zondag 3 november bij Poppodium Phoenix. De roots artiest staat bekend om zijn rauwe stemgeluid en veelzijdige composities. Na het concert vindt de wekelijkse jamsessie plaats bij Phoenix die gratis toegankelijk is. Kaarten voor het concert zijn verkrijgbaar via de website van MEZZ.

Americana-artiest Early James © Door fotograaf Jim Herrington

Samen bereik je meer dan alleen. De afgelopen jaren zijn er diverse initiatieven ontstaan om de samenwerking binnen de Bredase muziekscene te versterken, zoals de Battle of the Bands, Prikkeldraad en de Grote Prijs van Breda. Ook Poppodium Phoenix en MEZZ besloten hun samenwerking verder uit te breiden. "Nadat we onlangs al wat concerten hebben georganiseerd in de Waalse Kerk zijn we blij dat we na Pier15 nu ook Phoenix vanaf de zomer kunnen zien als een satellietlocatie van MEZZ. Zo kunnen we als MEZZ zijnde steeds meer een verbindende rol spelen in de stad. Een toffe plek en broedplaats met een totaal andere feel en look dan wat we al doen. Dat we daar met Early James de kick-off gaan doen is te gek. Zijn debuutplaat die is geproduceerd én uitgebracht door Dan Auerbach van The Black Keys is echt grijsgedraaid en past super goed in de setting van Phoenix", aldus Bart Becx, hoofd programmering van MEZZ. Op zondag 3 november bundelen MEZZ en Poppodium Phoenix daarom hun krachten voor een speciaal optreden van de Amerikaanse singer-songwriter Early James op de locatie van Phoenix!

Early James, geboren en getogen in Alabama, valt op door zijn rauwe, soulvolle stem. Hoewel hij pas 31 jaar is, klinkt hij als een oude ziel. Hij werd ontdekt door multi-Grammy winnaar Dan Auerbach die hem tekende voor zijn label Easy Eye Sound. Early James verpakt mysterieuze teksten in veelzijdige, sfeervolle composities. Zijn repertoire varieert van kleine, eenzame bluessongs, tot jazzy romantische folk en bombastische moordballades. In de Verenigde Staten heeft Early James al vele fans vergaard en met grote namen gespeeld, waaronder The Marcus King Band en the Black Keys. Ben je fan van Tom Waits, Bob Dylan of Van Morrison? Dan mag je dit optreden zeker niet missen!



Ook Phoenix-directeur Peter Westerlaken is enthousiast over deze samenwerking: “Wij geloven dat MEZZ een echte verbindersrol speelt door samenwerkingen binnen de Bredase muziekscene te bevorderen. Alleen door samen te werken creëren we een gezond muziekklimaat in Breda, waar ruimte is voor innovatie en creativiteit.” In het verleden organiseerde MEZZ al concerten op andere Bredase locaties, zoals het Chassé Theater, Pier15, de Waalse Kerk en deze zomer ook in Park ’t Zoet. 

Het concert vindt plaats op zondag 3 november van 16:00 tot 18:00. Kaarten zijn te koop via de website van MEZZ. Na het concert volgt de wekelijkse gratis jamsessie bij Poppodium Phoenix waar muzikanten van elk niveau, leeftijd en genre het podium kunnen betreden. Peter Westerlaken: “We hopen natuurlijk dat zoveel mogelijk concertgangers blijven hangen om de sfeer te ervaren bij onze jamsessie!”